Muzikanten

https://www.instagram.com/automoyka_himchistka_kiev Instagram Блеск https://www.facebook.com/KievBlesk/ Facebook Блеск Kornelis Lievense (gitaren / trombone)

Instagram Детейлинг bandlid_gitaarKornelis Lievense is sinds zijn kinderjaren al zeer geïnteresseerd in het maken van muziek. Op jonge leeftijd probeert hij al van alles uit. Hij bouwt zijn eigen drumstel, loopt rond met een ukelele en komt tenslotte thuis met een cornet. Niet veel later wordt die ingewisseld voor de trombone waar hij in zeer veel formaties en lange jaren op speelt. In de tussentijd wordt hij geïnspireerd door zijn vader die 3 akkoorden kan spelen op de gitaar, goede reden om dat ook eens te proberen. Uiteindelijke is die passie uit gegroeid tot een conservatorium studie en is heden zijn beroep geworden. Met veel plezier speelt en schrijft Kornelis mee aan het programma van Marij om een zeer mooie voorstelling te maken!

Facebook Автостудия Глянец here www.kornelislievense.nl

https://www.facebook.com/detailing.com.ua Facebook Детейлинг  

Instagram Автостудия Глянец here  

 

 

Eva van de Poll (Cello / Contrabas / Zingende Zaag)

FotoEvavandePoll

Celliste Eva van de Poll heeft haar sporen verdiend met haar medewerking aan uitvoeringen van film, theater- en dansvoorstellingen, wereldmuziek en hedendaagse kamermuziekprojecten in binnen- en buitenland.

Zij is vaste celliste in de wereldmuziekensembles Haytham Safia Quartet en Tango String Quartet Pavadita, en in het hedendaags muziektrio To be Sung. Hiernaast speelde zij onder andere met Chris Hinze, het Escher Ensemble, Film-, en Theater orkest Max Tak, het Carel Kraijenhof Tango Ensemble, en tourde zij met The Lau en the Scene. Met Eva en haar mooie instrumenten krijgt de voorstelling een extra dimensie.

www.tobesung.nl www.pavadita.com

Ruud de Grood (Toetsen en Accordeon)

Foto Ruud 294104_2319824009391_1576278763_n

Ruud de Grood begint zijn carrière als toetsenist in de Nijmeegse band Gajus. Daarna volgen Buster Smiles en The Chaingang/The Chainmen. In 1992 speelt hij bij Margriet Eshuijs en Maarten Peters en neemt hij met Frank Boeijen het album Wilde Bloemen op. Met deze acts gaat hij ook op tournee. In 2010 wordt de Engelstalige cd Mona Lisa met onder meer zangeres Phaedra Kwant en drummer Mark Eshuis opgenomen. Ruud staat ook in het theater met solovoorstellingen als Agamemnon, Tijl Uilenspiegel, Bonte Hond (kindertheater) en Theatersport. De toetsenist runt daarnaast het label Ten Fingers. In het festivalseizoen van 2012 begeleidde Ruud samen met gitarist Peter van Benthem de optredens van zanger Frank Boeijen. In 2014 versterkt Ruud het combo van Marij’s voorstelling ‘Door de straten’ waarvoor hij ook de muziek van meerdere liedjes schreef.

www.ruuddegrood.nl

 

 

 

In de voorstellingen Liefde? en Marij speelden ook mee:

Jack de Graauw (basgitaren)

bandlid_basJack de Graauw wilde vanaf het moment dat hij kon praten al een gitaar, maar moest tot zijn elfde verjaardag wachten tot hij een “echte” kreeg. Al na een jaar of twee gitaarles actief geworden in schoolbandjes en dat soort dingen. Vanaf zijn zestiende commercieel gaan spelen op feesten e.d. maar nadat hij op zijn 20ste in aanraking was gekomen met klassieke gitaarmuziek was hij daar helemaal op uitgekeken. Helemaal verkocht, weer op gitaarles. In die periode met van alles en nog wat bezig geweest: als klassiek gitarist en ook als basgitarist van verschillende blues- en rockbandjes. De overstap naar basgitaar ging als vanzelf nadat hij gevraagd was om in een band de baspartijen een keer te proberen. Het spelen van covers was wel leuk, maar naar zijn idee moest er toch nog wat meer zijn. Dus is hij, omstreeks 1990 op zoek gegaan naar een band met eigen werk. Sindsdien actief geweest in diverse “eigen werk”-bands, verschillende theater- en musicalproducties en als gastmusicus bij studio opnames. In de loop der jaren de andere leden van het combo, Peter en Kornelis, en Marij regelmatig tegengekomen.

 

 

Peter van Kreij (toetsen en accordeon)

bandlid_toetsPeter van Kreij speelt piano vanaf zijn 8e jaar. Stopte met lessen op zijn 12e. Werd gered door Wim Janssen, de muziekleraar van het Maaslandcollege in Oss die hem harmonieleer, Gregoriaans en piano- en pijporgel-les gaf. Daarna volgenden pianolessen bi Dirk Daniels die hem begeleidde naar toelating conservatorium schoolmuziek. Vanaf de middelbare school betrokken bij theaterproducties. Was muziekleraar op Pelgrim, Bongerd en scholen in Uden en Eden. Deed muzikale leiding van grote theaterproducties in (openlucht) theaters, had 15 jaar lang een eigen muziekpraktijk in Ravenstein. Speelde in allerlei bandjes en orkesten waar hij onder andere Jack en Kornelis leerde kennen. Hoewel de (gitaar)snaren niet Peters focus hebben zijn hun paden in diverse projecten zich blijven kruisen. Niet in de laatste plaats omdat de beide heren een prettige persoonlijkheid hebben maar ook muzikaal fijne collega’s zijn. Pas op latere leeftijd bekeerd hij zich tot de accordeon, een instrument dat al manipulerend leert bespelen. (Afgelopen zomer tijdens he optreden met dit gezelschap op Oerol trok hij zijn accordeon in tweeën…)  Al die jaren door bleef Peter een lijntje houden met Marij die hij voor het eerst begeleidde toen ze 18 jaar was en ze samen aan het begin van de regionale band Pyramide stonden. Tot een aantal jaren gelden toen ze besloten in kleine setting werk te gaan maken van het kleinkunstlied. De show Marij is kroon op het werk van deze jarenlange weg samen met Jack, Kornelis en Marij.