Biografie

https://www.instagram.com/automoyka_himchistka_kiev Instagram Блеск marijspijker3Marij van den Boom (1 mei 1970) besloot na twee jaar kleinkunstacademie in Amsterdam zich op het conservatorium in Hilversum te specialiseren in zang, lichte muziek (jazz). Aangezien ze ook graag wilde blijven acteren,  speelde ze tijdens haar studie in grote musicals als “West Side Story” voor het Theaterplan van het Zuiden en “My Fair Lady” voor Joop van de Ende. Sinds haar afstuderen in 1997 heeft Marij in diverse projecten gezongen in binnen‐ en buitenland, in tv‐series en commercials geacteerd en vele concerten en evenementen gepresenteerd. Daarnaast begon ze samen met Helena Svestka en pianiste Sonsoles Alonso het muzikale cabarettrio “HMS”, waarmee ze in 2001 de tweede plaats behaalde op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Naast HMS koos Marij voor kleinschalige muziektheater producties, zoals haar hoofdrol in de kindervoorstelling “Sirene” in 2003 onder regie van Geert Kimpen en “Appels” voor het Amsterdams Muziektheater collectief in 2006. Ook zong en speelde ze bij de Impro‐comedy groep “Johnny Hoogovens” en zong ze vele concerten met de Big Band Oss.

https://www.facebook.com/KievBlesk/ Facebook Блеск In 2007, na de geboorte van haar twee zonen, is Marij begonnen om een lang gekoesterde wens te verwezenlijken; een geheel eigen voorstelling spelen, waarin zij al haar kwaliteiten ten toon kan spreiden. Samen met Peter van Kreij en Iwan Dam is gerepeteerd, geschreven, verzameld en geschaafd. Dit resulteerde in de voorstelling Instagram Детейлинг “LIEFDE?”waarin ze zingt en speelt met een combo bestaande uit Peter van Kreij, Kornelis Lievense, Jack de Graauw en Sven Derix. Het programma is sinds 2009 in verschillende theaters gespeeld. Tevens heeft ze met haar combo een cd opgenomen met liedjes uit deze voorstelling.

Facebook Автостудия Глянец here Begin 2009 speelde Marij in “De terugkeer van Olbyses” met theatergroep Rast uit Amsterdam. Ze vertolkte de rol van Penelope door het hele land. In dat jaar is ze ook door een impresariaat gevraagd een programma te ontwikkelen in een concept genaamd “Markante Meiden”. Dit is een drieluik waarin zij met gitarist Marcel Broersma haar programma “Puur” speelt. Dit programma was in verschillende theaters door het hele land te zien en te horen.

https://www.facebook.com/detailing.com.ua Facebook Детейлинг Ter ere van een bezoek van Prinses Maxima aan Oss in 2009, schreef Marij het nummer ‘Thuis’ op verzoek van gemeente Oss. Omdat dit lied zo’n succes was heeft de gemeente haar gevraagd dit lied op te nemen en wordt het nu gebruikt door de gemeente Oss om onder andere nieuwe inwoners te verwelkomen.

Instagram Автостудия Глянец here Marij geeft ook zanglessen en workshops. Ook is ze verbonden aan de theaterschool ‘T extpierement, waar ze groepen begeleidt. Samen met haar goed vriendin Inge Witsiers heeft ze een geheel eigen workshop ontwikkeld; Zing Jezelf, waarin zangtechniek en aandacht voor jezelf leidt tot een hele mooie en pure manier van zingen en van ‘jezelf laten horen.’ In 2012 kwam daar ook het Zang Atelier bij. Samen zingen, met grotere groepen waarin deze twee elementen wederom gecombineerd worden.

In 2011 werd het tijd voor een nieuw soloprogramma, haar derde. Samen met haar vaste begeleiders Peter van Kreij, Jack de Graauw en Kornelis Lievense  en met een nieuwe regisseur Bart Vaessen werkten ze aan ‘Marij’.  Tijdens het theaterfestival Oerol  op Terschelling kregen ze in juni 2011 de kans het programma verder uit te ontwikkelen. De officiële première vond in het dat najaar in de Lievekamp te Oss plaats.  Theatermaakster Marij heeft voor dit programma veel nummers zelf geschreven, en ook de bandleden schreven mee.Ook in 2012 speelden ze op Oerol en in seizoen 2012-2013 spelen ze deze voorstelling nog op verschillende plekken in het land. In de zomer van 2012 is Marij weer met haar muzikanten de studio ingedoken. Er is een tweede officiële cd geboren ‘Marij” een cd vol met de liedjes uit de gelijknamige voorstelling.

Als singer songwriter neemt ze ook deel aan ‘Leer mij de mensen kennen’ prachtige avonden in het theater geleid door Kick van der Veer. Marij is dan samen met grote schrijvers/dichters als Rob Crispijn, Jan Boerstoel, en Frank van Pamelen te gast om over liedteksten en gedichten te praten en natuurlijk haar mooiste liedjes te laten horen.

Marij is geen zangeres die acteert, ze is geen actrice die zingt, ze verenigt beiden volstrekt evenwichtig. Ze voelt zich helemaal thuis op het podium en is als geen ander in staat een relatie aan te gaan met het publiek. Ze weet helemaal in de huid van een rol te kruipen, maar ze is en blijft Marij!